Zeller és alma minden esetben egyszerű, tartós és hosszan eltartható, így az éléskamra alap felszereltségéhez hozzá tartozik.
Bármikor vendég toppan be a házba, gyorsan tudok ízletes, finom és egészséges vendégvárót készíteni.
Elkészíteni kb. 15 perc, és már kész is.
Ha bio zöldséget használok, akkor én már nem is hámozom az almát, hogy a héjban lévő hasznos anyagok is benne legyenek az ételben.
Zelleres alma recept összetevők
- 1 evőkanál zsiradék
- 1 gumó zeller
- 3 kisebb alma
- 1 csipet só
- 1 csipet bors
Zelleres alma elkészítése
A zsiradékra dobom a felaprított zellerkockákat, picit megdinsztelem. Amikor a fedő alatt átpuhult, akkor adom hozzá az alma gerezdeket, és együtt addig párolom, amíg az alma is elveszíti a ropogósságát.
Ez kb. a teljes idő, 15 perc.
A bors és só adja meg a pikáns ízt. Remek köret, de vegák önmagában is örömmel fogyaszthatják, mivel a szervezetre is jótékony hatású.