szeretettel ápoljuk és gondoskodjunk a testünkről

Párolt zelleres alma

Zellergumó a párolt zelleres alma alapja

Zeller és alma minden esetben egyszerű, tartós és hosszan eltartható, így az éléskamra alap felszereltségéhez hozzá tartozik.

Bármikor vendég toppan be a házba, gyorsan tudok ízletes, finom és egészséges vendégvárót készíteni.

Elkészíteni kb. 15 perc, és már kész is.

Ha bio zöldséget használok, akkor én már nem is hámozom az almát, hogy a héjban lévő hasznos anyagok is benne legyenek az ételben.

Zelleres alma recept összetevők

  • 1 evőkanál zsiradék
  • 1 gumó zeller
  • 3 kisebb alma
  • 1 csipet só
  • 1 csipet bors

Zelleres alma elkészítése

A zsiradékra dobom a felaprított zellerkockákat, picit megdinsztelem. Amikor a fedő alatt átpuhult, akkor adom hozzá az alma gerezdeket, és együtt addig párolom, amíg az alma is elveszíti a ropogósságát.

Ez kb. a teljes idő, 15 perc.

A bors és só adja meg a pikáns ízt. Remek köret, de vegák önmagában is örömmel fogyaszthatják, mivel a szervezetre is jótékony hatású.

Köszönöm, ha megosztod, és így ezzel másoknak is segítesz.

Kérdésed merült föl? Írd meg nekem, örömmel válaszolok!